Hrách den předem namočíme do studené vody tak, aby byl ponořený. Druhý den přilijeme vodu, přidáme uzené žebro (uzený bůček, kousek uzeného masa), bobkový list, sůl, majoránku a vaříme doměkka, cca 2 hodiny. Uzené maso a bobkový list vyjmeme a polévku rozmixujeme. Vrátíme zpět na plotnu, přidáme zásmažku na sádle a cibulce, obrané (nebo nakrájené) uzené maso, utřený česnek a povaříme. Podáváme s osmaženou houskou.
Varianta: nedávám zásmažku, jen rozmixuji hrách a dochutím.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek